Woonstijl Industrieel

Een industrieel interieur

U houdt van een stoer en robuust industrieel interieur. In een zo’n interieur laat men industriële elementen in huis juist zien in plaats van ze weg te stoppen. In uw interieur maakt u gebruik van ruwe materialen als beton, hout, leer en metaal.

Meubels van ruwe materialen in een industrieel interieur:

Beton:

– Een ruwe betonnen ondervloer
– Massief betonnen aanrechtblad

Hout:

– Grove robuuste houten tafels
– Massieve houten deuren

Leer:

– Leren banken
– Robuuste leren stoelen

Metaal:

– Metalen plafondlampen
– Metalen gashaard

Passende vloeren bij een industrieel interieur

De vloer is de basis van een interieur. Kies voor een strakke gietvloer of voor een PVC vloer in een stoere, donkere kleur.

Leven in een industrieel interieur

De inspiratie van een industrieel interieur wordt afgeleid van de oude fabriekshallen en interieurs uit de 19e en 20e eeuw. Omdat veel oude leegstaande fabriekshallen niet meer in gebruik zijn, worden ze omgebouwd tot residenties.

Een heel mooi voorbeeld hiervan zijn de oude fabriekshallen van Philips in Eindhoven. De oude fabriekshallen van Philips zijn omgetoverd tot lofts. Nog enkele voorbeelden zijn; Katendrecht in Rotterdam en de Lakfabriek in Amsterdam.

Neutrale kleuren in een industrieel interieur

Dit soort interieurs zijn mooi en heeft een bepaalde uitstraling. Bij een zo’n interieur is het zeer belangrijk om de juiste kleuren uit te kiezen. Door de juiste kleuren uit te kiezen springen de looks van een industrieel interieur eruit. Een aantal bijpassende kleuren bij een industrieel interieur zijn: Wit, grijs en (mat) zwart.

Ons advies bij een Industrieel interieur